N O O M B L A

Een domeinnaam kiezen is erg belangrijk voor jouw bedrijf. Je domeinnaam representeert de naam van je bedrijf of dat wat jouw bedrijf doet. Daarnaast is je domeinnaam ook vaak de naam waar je klanten je aan herkennen. Een domeinextensie zoals: .nl of .com , is ook erg belangrijk voor je bedrijf . Hiermee wek je echt vertrouwen op bij je (potentiële) klanten.

.nl

Een .nl domein is een erg populaire domeinextensie voor met name de Nederlandse bedrijven. Een .nl domein wekt ook erg veel vertrouwen op bij jouw (potentiële) klanten.

.be

De .be extensie is erg gewild in België. Daarnaast is deze extensie ook populair voor Nederlandse bedrijven die in België leveren.

.com

Een .com extensie is door heel de wereld populair. Deze domeinnaam zie je vaak bij internationale bedrijven. Als je de intensie hebt om ooit internationaal te gaan met je bedrijf, leg dan ook nu alvast deze extensie vast! Zo voorkom je dat deze domeinextensie na die tijd wellicht niet meer beschikbaar is.

.eu

.eu is een domeinextensie die zeker handig is om vast te leggen. Wanneer je een bedrijf hebt, leg je normaliter deze domeinnaam vast met meerdere domeinextensies. Dit is om te voorkomen dat een ander bedrijf ook een website opricht onder jouw domein en zo voorkom je dat klanten in de war raken.

.shop

Een .shop extensie komt de laatste jaren steeds meer op. Met name bedrijven die hun producten ook via een webshop verkopen , gebruiken deze domeinextensie.

.amsterdam

.amsterdam is een hele populaire domeinnaam. .amsterdam wordt vooral gebruikt door bedrijven die gevestigd zijn in Amsterdam.

.net

Wist je dat het domein: .net, afgeleid is van het woord: netwerk? De extensie .net is aangemaakt in januari 1985. Dit domein was oorspronkelijk bedoeld voor organisaties die zich bezighouden met netwerktechnologieën. Tegenwoordig is de extensie ook voor algemeen gebruik. Echter is hij nog wel steeds populair bij netwerkbeheerders en wordt hij vaak als alternatief voor .com gebruikt.

.info

De extensie .info is bedoeld voor websites die informatie verstrekken. Op 8 december in het jaar 2000 is de domeinextensie geïntroduceerd.

.pro

De domeinextensie .pro is afgeleid van het woord: professional. De domeinextensie is geïntroduceerd in 2004 waarbij de extensie niet voor ieders gebruik was. Hedendaags is dat wel het geval.

.world

De domeinextensie ‘.world’ is er met name echt voor de bedrijven die hun producten wereldwijd willen verkopen. Als je dus deze intenties hebt, is deze domeinnaam wellicht iets voor jou!

Ben je opzoek naar een passende domeinnaam? Bekijk onze domeincheck om te kijken of jouw domein nog beschikbaar is of bekijk hier onze tips bij het uitzoeken van een domeinnaam!

Related Post

Geen Reacties

Leave a Comment

Noombla is a Dutch-based digital growth company which is specialised in a variety of online and offline services.