Welke persoonsgegevens verwerkt Noombla?

Om jouw overeenkomst die je met ons aangaat uit te voeren, hebben we de volgende persoonsgegevens van je nodig.

Naam en adresgegevens
Je naam wordt opgeslagen omdat we je liever niet aanspreken met je klantnummer. Je adres en woonplaats hebben we onder meer nodig voor het opstellen van facturen, om contact op te nemen of om langs te komen voor een kop koffie (mocht je ons een keer uitnodigen).

Bedrijfsgegevens
Persoonlijk en zakelijk gescheiden houden is wel zo prettig. Daarom vragen we om je (bedrijfs)naam en vestigingsadres in te vullen wanneer je onze producten in de hoedanigheid als bedrijf afneemt.

E-mailadres
We bewaren je e-mailadres zodat het mogelijk is om je belangrijke berichten over je bestelling of account toe te sturen. Je e-mailadres kunnen we ook gebruiken om je via nieuwsbrieven up-to-date te houden over nieuwe ontwikkelingen bij Noombla. Natuurlijk heb je de optie om je hiervoor uit te schrijven.

Telefoonnummer
Je telefoonnummer gebruiken we om contact met je op te nemen in een noodgeval of om je input te vragen. Daarnaast gebruiken we je nummer voor het verzenden van sms-berichten ter uitvoering van een tweestapsverificatie.

Inloggegevens en klantnummer
Je inloggegevens bewaren we om de toegang tot je account te beveiligen, zodat alleen jij of mensen met wie je deze gegevens deelt kunnen inloggen. Ook maken we een uniek klantennummer aan waarmee we je sneller kunnen helpen.

IP-adres
Je IP-adres bewaren we om je een overzicht te kunnen geven vanaf welk IP-adres ingelogd is op je account of wijzigingen zijn doorgevoerd. Dit adres wordt ook gebruikt om jouw account beter te beschermen tegen ongeoorloofde toegang vanaf andere locaties.

Betaalgegevens
We slaan betaalgegevens – zoals je creditcardgegevens, je rekeningnummer en je naam als rekeninghouder – op na een geslaagde bestelling. Voor de verwerking van je betalingen zetten we ook andere partijen in, zoals creditcardmaatschappijen. Bij een bestelling maken we zowel een uniek offertenummer als factuurnummer aan die gekoppeld worden aan je account.

Overige gegevens die Noombla verwerkt

We verzamelen ook enkele persoonsgegevens die niet bedoeld zijn voor de uitvoering van een overeenkomst. Dit doen we aan de hand van een gerechtvaardigd belang of met jouw toestemming. Het gaat om de volgende gegevens.

Werkgerelateerde persoonsgegevens
Solliciteer je bij ons, dan willen we natuurlijk graag weten wat je in huis hebt. Dit checken we aan de hand van je cv, motivatiebrief, portfolio of ingezonden sollicitatieopdracht. We zullen jouw persoonsgegevens binnen vier weken verwijderen in het geval je helaas niet wordt aangenomen.

Serverlogs
Maak je gebruik van onze diensten, dan bewaren wij in zogenaamde serverlogs automatisch enkele gegevens over je verbinding met onze servers. Denk aan je IP-adres, browserversie, en het tijdstip van je bezoek. De gegevens in deze logs gebruiken wij om fouten op onze systemen op te lossen en personen op te sporen die ons netwerk in gevaar brengen om hier vervolgens maatregelen tegen te treffen.

Cookies

In samenwerking met partners op het gebied van marketing, analyse en technologie maakt Noombla gebruik van bepaalde technologieën voor monitoring en tracering, zoals cookies, webbeacons, pixels, tags en scripts. Deze technologieën worden gebruikt om onze Diensten te onderhouden, te leveren en te verbeteren en om onze Bezoekers, onze Gebruikers en hun gebruikers-van-Gebruikers een betere ervaring te bieden. Dankzij deze technologieën zijn wij onder meer in staat de voorkeuren en de geauthenticeerde sessies van onze Bezoekers en Gebruikers te administreren, onze Diensten beter te beveiligen, technische problemen te identificeren, gebruikstrends en de effectiviteit van campagnes te volgen en de algemene prestaties van onze Diensten te monitoren en te verbeteren.

 

NB: leveranciers van Diensten van derden die cookies of andere tracking-technologieën gebruiken via onze Diensten, hebben mogelijk een afzonderlijk beleid voor hun werkwijzen bij het verzamelen en opslaan van informatie. Op die werkwijzen is ons Privacybeleid niet van toepassing en wij hebben geen zeggenschap over die werkwijzen.

 

Cookies: Bepaalde technologieën werken alleen als er een klein gegevensbestandje (“cookie”) op uw apparaat wordt gedownload en opgeslagen. Wij maken standaard gebruik van meerdere permanente cookies voor het authenticeren van sessies en gebruikers, voor de beveiliging, voor het bijhouden van gebruikersvoorkeuren (zoals taal- en andere instellingen), voor het stabiliseren van verbindingen (bijvoorbeeld bij het uploaden van media en het gebruik van functies voor eCommerce), voor het evalueren van de prestaties van onze Diensten en marketingcampagnes en in het algemeen voor het leveren en verbeteren van onze Diensten.

Als u cookies wilt verwijderen of blokkeren, raadpleegt u de Help- en supportfunctie van uw webbrowser voor informatie over het vinden van de bestanden of mappen waarin cookies zijn opgeslagen. Informatie over het verwijderen en beheren van cookies is ook te vinden op www.AboutCookies.org (deze website wordt niet beschikbaar gesteld door Noombla en wij kunnen geen garanties geven over de correctheid, volledigheid of beschikbaarheid van de informatie op deze website).

NB: als u onze cookies verwijdert of als u toekomstige cookies of andere tracking-technologieën uitschakelt, kunt u bepaalde onderdelen of functies van onze Diensten mogelijk niet meer gebruiken of wordt uw gebruikerservaring mogelijk op andere manieren beïnvloed.

 

Webbeacons: Wijzelf en bepaalde Diensten van derden maken mogelijk gebruik van een softwaretechnologie die “webbeacons” of “clear gifs” wordt genoemd, om onze Diensten te verbeteren door de effectiviteit en prestaties van de Diensten te meten. Webbeacons zijn minuscule grafische afbeeldingen met een unieke identificatiecode, die een vergelijkbare functie hebben als cookies maar die niet op uw apparaat worden opgeslagen maar in onze Diensten zijn ingebed.

 

Flash-cookies en HTML5: Wijzelf en de leveranciers van bepaalde Diensten van derden maken mogelijk gebruik, voornamelijk voor reclamedoeleinden, van bepaalde tracking-technologieën die “Flash-cookies” en “HTML5” worden genoemd. Verschillende browsers bieden eigen beheertools voor het verwijderen of blokkeren van dergelijke technologieën. Hier vindt u aanvullende informatie over het beheren van Flash-cookies: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html (Deze website wordt niet beschikbaar gesteld door Noombla en wij kunnen geen garanties geven over de correctheid, volledigheid of beschikbaarheid van de informatie op deze website.)

 

Behavioral targeting/retargeting: Bepaalde leveranciers van Diensten van derden en bepaalde advertentienetwerken geven mogelijk reclame weer via onze Website en via Mobiele apps, of ze beheren onze advertenties op andere websites. Deze externe partijen kunnen gebruikmaken van bepaalde tracking-technologieën om informatie over uw activiteiten op onze Diensten en op Diensten van derden te verzamelen, zodat u advertenties kunt ontvangen die gericht zijn op uw interessegebieden en voorkeuren. Als u geen gerichte advertenties van bepaalde adverteerders en advertentienetwerken wilt ontvangen, kunt u zich hiervoor afmelden door hier te klikken. Als u zich in de Europese Unie bevindt, klikt u hier (beschikbaar gesteld door YourChoicesOnline.eu). Let op: dit betekent niet dat u zich afmeldt voor alle advertenties. Uw afmelding geldt alleen voor specifieke, gerichte reclame. U blijft advertenties zien waarvoor u zich niet hebt afgemeld.

Aanvulling op gebruikersgegevens: We ontvangen mogelijk informatie over u vanuit andere bronnen, zoals openbare databases of externe partijen bij wie we gegevens hebben ingekocht, en mogelijk combineren we deze informatie met gegevens die we al over u bezitten. Hierdoor kunnen we onze administratie beter actualiseren, uitbreiden en analyseren, nieuwe klanten identificeren en producten en diensten aanbieden die voor u aantrekkelijk zijn. Wanneer wij uw Persoonsgegevens van dergelijke externe partijen verkrijgen, verifiëren wij dat die externe partijen contractueel verplicht zijn om u te informeren dat uw Persoonsgegevens aan ons bekend worden gemaakt en ondernemen wij stappen om de correctheid van uw Persoonsgegevens te verifiëren voordat wij deze gaan gebruiken. Als u ons Persoonsgegevens over anderen geeft of als anderen ons gegevens over u geven, gebruiken wij deze informatie uitsluitend voor de specifieke reden waarvoor de informatie aan ons is verstrekt.

“Do Not Track”- instellingen: Wij passen onze werkwijze niet aan naar aanleiding van een “Do Not Track”-instelling in de HTTP-header van een webbrowser of mobiele applicatie.

 

Overige persoonsgegevens
Het komt wel eens voor dat we via supporttickets, socialmediaberichten of via e-mailberichten aanvullende persoonsgegevens toegestuurd krijgen waar we niet om gevraagd hebben. Hebben we deze persoonsgegevens niet nodig om je verder te helpen, dan zullen we deze – voor zover technisch mogelijk – verwijderen.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken je persoonsgegevens natuurlijk niet zonder achterliggende redenen, maar hebben ze nodig voor:

  • het verlenen van toegang tot onze website en diensten, zodat je bijvoorbeeld kan inloggen in je dashboard;
  • het laten werken van handige functionaliteiten op onze website, zodat bijvoorbeeld je winkelmandje bewaard blijft bij een volgend bezoek;
  • het aangaan en uitvoeren van jouw overeenkomst met ons, zodat we weten op welke diensten jij recht hebt;
  • het opnemen van contact, bijvoorbeeld om je te helpen bij een probleem waar je tegenaan loopt;
  • het behandelen van je klacht, voor een lange en gelukkige relatie;
  • het beveiligen van onze diensten en het bestrijden van fraude, zodat bijvoorbeeld niet iemand anders zich als jou voordoet;
  • het behandelen van reacties op onze vacatures, zodat we beter weten of jij de juiste match bent.
  • het input verkrijgen van jou middels bijvoorbeeld de telefoon, om onze diensten beter bij jou te laten passen om of mogelijk samen met jou een betere en passerende dienst te kiezen.

Na het verkrijgen van jouw toestemming gebruiken we je persoonsgegevens ook voor:

  • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website, zodat we bijvoorbeeld weten welke pagina’s beter ingericht moeten worden;
  • het verbeteren en evalueren van onze website en diensten, zodat we bijvoorbeeld weten welke nieuwe functionaliteiten jij graag in onze diensten terugziet;
  • het afstemmen van onze content op jouw interesses, zodat je bijvoorbeeld geen advertenties op Google of Facebook te zien krijgt die geen toegevoegde waarde hebben;

Wij zullen je persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan degene die hierboven besproken zijn, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven of wij daartoe wettelijk verplicht zijn.

Beveiliging

Wij nemen strenge beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot je persoonsgegevens te voorkomen. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot je gegevens, dat de toegang tot je gegevens afgeschermd is en dat onze beveiligingsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast maken wij gebruik van SSL-certificaten voor een veilige overdracht van je gegevens en je communicatie met ons.

Jouw privacy en derde partijen

Wanneer iemand ons een miljoen euro biedt om zomaar je persoonsgegevens te mogen kopen, zullen we hem vriendelijk de deur wijzen. We zullen je gegevens alleen met anderen delen in de volgende drie gevallen:

  • Voor het verlenen of uitvoeren van onze diensten
    We zetten betaaldiensten als iDEAL in om verschillende betaalwijzen mogelijk te maken.
  • Voor het uitvoeren van een wettelijke verplichting
    Een politievordering kan ons verplichten om jouw gegevens met de politie te delen.
  • Voor het registreren van een domeinnaam
    Jouw gegevens en domeinnaam worden opgenomen in de whois-database van de verantwoordelijke domeinnaamorganisatie. Als we dit niet delen, is de registratie van een domeinnaam niet mogelijk.

Met jouw toestemming delen we je gegevens met derde partijen in de volgende twee gevallen:

  • Voor het verbeteren van onze diensten, website of advertenties
    We gebruiken software van andere partijen om te meten hoe goed een nieuwe productpagina bij jou aanslaat. Hiervoor gebruiken wij onder andere het Amerikaanse Google Analytics, waar wij een verwerkersovereenkomt mee hebben gesloten. Meer informatie over gegevensverwerking door Google Analytics vind je in de Privacy Policy van Google.
  • Voor het verkrijgen van feedback
    We zetten onderzoeksbureaus in om te horen hoe tevreden jij over onze diensten bent.

Onze allerbeste mensen zorgen ervoor dat je gegevens goed worden beschermd en beveiligd, ook nadat ze gedeeld zijn met een andere partij.

Geautomatiseerde beslissingen

Soms nemen wij aan de hand van persoonsgegevens een geautomatiseerde beslissing. Hieronder leggen wij uit hoe dit gebeurt, wat hier de reden voor is en welke gevolgen dit voor je kan hebben.

  • Wanneer er niet op tijd een factuur betaald wordt, zullen wij automatisch enkele waarschuwingen toesturen naar de niet-betalende klant. Wordt er daarna nog steeds niets ondernomen, dan blokkeren wij de diensten die bij ons worden afgenomen. Als laatste redmiddel wordt een incassobureau ingeschakeld voordat er automatisch diensten worden opgezegd.

Cookies

Cookies kunnen ook persoonsgegevens bevatten over bijvoorbeeld je surfgedrag en interesses. Bekijk onze cookieverklaring voor alle ins en outs over de cookies die we gebruiken.

Websites van derden

Onze privacy- en cookieverklaring zijn niet van toepassing op websites van anderen waar wij naartoe linken vanuit onder andere onze blogartikelen. Wij kunnen natuurlijk niet inzien of zij net zo netjes met je gegevens omgaan zoals wij dat doen. Beland je op een website van een ander bedrijf, vergeet dan niet om goed hun privacy- en cookieverklaring door te lezen voordat je jouw persoonsgegevens deelt.

Jouw privacyrechten

Als gebruiker van onze website en diensten heb jij enkele handige privacyrechten tot je beschikking. Zo kan je ons vragen om inzage in of correctie, verplaatsing of verwijdering van je persoonsgegevens. Daarnaast is het mogelijk om te vragen verdere verwerking van je persoonsgegevens tijdelijk stil te zetten of zelfs hiertegen bezwaar te maken.

Wil je deze rechten inzetten of er meer over weten, neem dan contact met ons op via je dashboard of mail naar [email protected]

Om niet zomaar te sleutelen aan de verkeerde persoonsgegevens, kunnen we je vragen om je adequaat te identificeren door vanuit je controlepaneel een bericht te sturen.

Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen wanneer je niet een van je privacyrechten wil uitoefenen, maar een klacht wil indienen over iets waar je niet tevreden over bent. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens aan te kloppen, de Nederlandse waakhond van de privacywetgeving.

Contactgegevens

Mocht je na het lezen van onze privacy-en cookieverklaring nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Bedrijfsnaam:Noombla B.V.
Adres:Singel 46
 3984 NZ Odijk
E-mailadres:[email protected]
Socialemediakanalen:Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram
KvK-nummer:70904561
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie > Akkoord >>